nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Myk kake med melkesjokolade
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Myk kake med melkesjokolade
En litt ekstra søt kake. Velg selv om du vil lage glasuren eller toppe med f.eks. nutella.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
200g
0.5dl
0.5ts
1dl
1ts
3stk
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Dekk bunnen på en kakeform, 24 cm i diameter, med bakepapir.
Smelt smøret i en kjele. Ta det av varmen, tilsett sjokoladen i biter. Rør om til alt smelter. Rør i sukker og salt.
Bland mel, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det i deigen. Vend i ett egg av gangen og arbeid sammen til en jevn deig.
Hell deigen i formen, og stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Kaken skal være kladdete i midten. Ta ut kaken og la den avkjøles.
Grovhakk sjokoladen. Varm fløten opp i en kjele. Sett den til side og tilsett sjokoladen. Rør til alt smelter. La det avkjøles noe og fordel glasuren over kaken.