Pasjonert pavlova
Pasjonert pavlova
PASJONERT: Ballett og lidenskap hører sammen. Den russiske danseren Anna Pavlova ville sannsynligvis satt stor pris på kontrasten mellom søt marengs og syrlig pasjonsfrukt.
Foto: Matprat / Synnøve DreyerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stivpisk eggehvitene. Bland bakepulver og sukker, og fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Fortsett å piske til eggehvitene danner stive topper.
Stek kakene midt i ovnen ved 150 ºC i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 100 ºC og stek videre i cirka 2 timer til.
Stivpisk fløten og bland den forsiktig med lemon curd slik at den danner gule striper i kremen.
Legg den flate marengsbunnen på et fat og legg halvparten av kremen på. Legg på litt jordbær i biter.
Plasser den høye toppen oppå og fordel resten av kremen over. Dryss jordbær, mangobiter og pasjonsfrukt over og server med en gang.
PASJONERT: Ballett og lidenskap hører sammen. Den russiske danseren Anna Pavlova ville sannsynligvis satt stor pris på kontrasten mellom søt marengs og syrlig pasjonsfrukt.
Foto: Matprat / Synnøve Dreyer