Peanøttsmør
Peanøttsmør
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dersom du kjøper peanøtter med skall, eller får fatt i rå peanøtter, anbefaler vi å steke eller bake dem for å få frem smaken. Skrell dem, og rist dem på en plate i ovnen eller i en tørr stekepanne. De skal bli gylne på farge, men ikke brent.
Så har du dem i blenderen, og moser dem på høy fart.
Etter et minutts tid har du pent pulveriserte peanøtter. Det kan da være fristende å finne frem peanøttolje, men vær tålmodig. Det er det verdt. Etter et par minutter til, vil du se at peanøttene begynner å skille ut olje, og blandingen glinser lett.Det er lett å tro at du er ferdig, men vær tålmodig. Det er her vi får forskjellen på greit peanøttsmør og gyllent smøremykt penanøttsmør som smelter på tungen.
Skrap ned peanøttmassen fra sidene, tilsett en klype eller to med godt salt, og kjør blandingen to minutter til.Smak til med eventuelt mer salt, eller andre tilsetninger, rør om, og servér.
TIPS: Ønsker du et litt grovere peanøttsmør stopper du blenderen etter et halvt minutt til et minutt, og tar litt til siden, som du kan tilsette til slutt.