Plommekake med pistasienøtter
Plommekake med pistasienøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Plommekake med pistasienøtter

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Plommekake med pistasienøtter

Varm plommekake, serveres varm med smeltet sjokolade, hakket pistasjenøtter og vaniljeis Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kaken er god uten pynten også, men får et luksuspreg når den dekoreres med smeltet sjokolade og serveres med vaniljeis.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen under omrøring.

  2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det i deigen vekselvis med surmelken.

  3. Fyll en smurt og strødd randform, eller avlang form på ca. 1 ½ l, halvfull med deigen. Fjerne steinene i plommene og del i båter. Legg plommer, pistasienøtter og kransekakemassen på deigen. Hell på resten av deigen.

  4. Stek kaken ved 175° på nederste rist i ovnen i ca. 50 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken.

  5. Smelt sjokolade, la den avkjøles og tykne litt før den fordeles over kaken på et kakefat. Pynt med pistasienøtter. Server gjerne kaken med pisket krem.

Varm plommekake, serveres varm med smeltet sjokolade, hakket pistasjenøtter og vaniljeis Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN