Posjert egg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Posjert egg

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Posjert egg

POSJERT EGG: Karlas favoritt er absolutt verdt å forsøke seg på. Viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (36 stemmer)
Å posjere egg er lettere enn man skulle tro og absolutt verdt å forsøke seg på. Aller viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Egg(ferske)
0.5dl
2l
Vann(til koking)

SLIK GJØR DU

  1. Fyll en kjele halvfull med vann, det bør minst være 1 ½ liter vann. Og jo flere egg, jo mer vann og større kjele. Ha eddiken i vannet, og kok opp.

  2. Klekk eggene i en bolle. Rør rundt i sirkel i det kokende vannet. Hell eggene bestemt ned i vannet, ett og ett. Ikke posjer mer enn fire egg om gangen. 

  3. Når du har hatt i alle, trekker du kjelen bort fra varmen. La eggene ligge i vannet i 2-3 minutter. Ta dem så opp med en hullsleiv. La vannet renne godt av og strø over litt salt. Serveres nylaget.

POSJERT EGG: Karlas favoritt er absolutt verdt å forsøke seg på. Viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (36 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN