nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min
Posjert egg
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min
Posjert egg
POSJERT EGG: Karlas favoritt er absolutt verdt å forsøke seg på. Viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg.
Foto: Mette MøllerÅ posjere egg er lettere enn man skulle tro og absolutt verdt å forsøke seg på. Aller viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg.
SLIK GJØR DU
Fyll en kjele halvfull med vann, det bør minst være 1 ½ liter vann. Og jo flere egg, jo mer vann og større kjele. Ha eddiken i vannet, og kok opp.
Klekk eggene i en bolle. Rør rundt i sirkel i det kokende vannet. Hell eggene bestemt ned i vannet, ett og ett. Ikke posjer mer enn fire egg om gangen.
Når du har hatt i alle, trekker du kjelen bort fra varmen. La eggene ligge i vannet i 2-3 minutter. Ta dem så opp med en hullsleiv. La vannet renne godt av og strø over litt salt. Serveres nylaget.
POSJERT EGG: Karlas favoritt er absolutt verdt å forsøke seg på. Viktigst for et godt resultat er å bruke ferske egg.
Foto: Mette Møller