Praliner med pekannøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Praliner med pekannøtter

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Praliner med pekannøtter

Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (18 stemmer)
Praliner slår alltid an. Legg dem i gullfolieformer og skap høytid.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Sjokolade(Melkejokolade)
0.5dl
Mørk sirup(Lys sirup)
75g
Pekannøtter(Eller valnøtter)

SLIK GJØR DU

  1. Sett utover 25 små gullfolieformer. Hakk sjokoladen og smelt den på lav varme over vannbad. Fordel den smeltede sjokoladen i de små folieformene, så de er 1/3 fylt.

  2. Hell fløte, sirup, sukker og melis i en gryte, og kok til karamell ved svak varme i cirka 30 minutter under omrøring. Ta gryten av varmen.

  3. Hakk pekannøttene, og vend dem inn i karamellen. Fordel blandingen i formene, og la konfekten stivne. Oppbevar pralinene kjølig.

Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN