Serinakaker Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Serinakaker

nivå
Lett
totalt
40min

Serinakaker

STEMNING: Denne kaken skaper skikkelig julestemning for mange.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (3 stemmer)
Serinakaker smaker kjempegodt og noen mener det ikke blir skikkelig jul uten denne kaken. En porsjon gir ca. 30 serinakaker. Husk å oppbevare kakene i en tett boks, så holder de seg bedre.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Egg(sammenvispet)
150g

Pensling og dryss

1stk
Eggehvite(sammenvispet)
1dl
Mandler(hakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C. Gjør klar et stekebrett med bakepapir. 

  2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.

  3. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig. 

  4. Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på stekebrettet. 

  5. Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler. Stek midt i stekeovnen i ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.

STEMNING: Denne kaken skaper skikkelig julestemning for mange.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN