Sitronkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Sitronkake

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Sitronkake

SITRUS: Sitronkake er en frisk kake som kan brukes året rundt. Lag den i den type kakeform du selv ønsker.

Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (39 stemmer)
Denne sitronkaken smaker friskt og godt. Denne varianten ble ofte servert i jula før i tiden, men den passer fint hele åre

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Margarin(myk, romtemperert)
3stk
Egg(store)
1stk
Sitron(saften og skallet)

SLIK GJØR DU

  1. Når margarinen er blitt så temperert at den er myk og smidig, visp margarin og sukker hvitt og luftig.

  2. Tilsett eggene ett av gangen og visp godt for hver gang. Tilsett sitronsaft og skall. 

  3. Sikt på potetmel, hvetemel og bakepulver. Bland godt og fyll røren i en godt smurt form, gjerne en som rommer rundt halvannen liter. 

  4. Stek kaken ved 180 grader i ca 1 time. Avkjøl kaken på rist liggende på siden. 

  5. Når kaken er kald, hvelv den forsiktig ut av formen. Glaser kaken med melis rørt ut med sitronsaft og pynt med revet sitronskall.

SITRUS: Sitronkake er en frisk kake som kan brukes året rundt. Lag den i den type kakeform du selv ønsker.

Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (39 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN