Sitronformkake og syltet frukt
Sitronformkake og syltet frukt
SITRONKAKE: Denne runde flotte kaken er Brimis sitronkake med syltet frukt.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen.
Sikt hvetemelet og bland det med mandelmel, revet sitronskall og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen.
Legg deigen i en passende form som er smurt og kledd med bakepapir. Stek kaken på 165 grader i 45 minutter. Avkjøl.
Skjær sitronskallet i brede remser, og fjern den hvite på innsiden av skallet. Du skal kun bruke den gule delen.
Ha sukker og sitronsaft i en liten kasserolle. Hell på vannet og la det hele småkoke til sukkeret er oppløst. Legg i sitronskall og la laken trekke i fem minutter. Sett laken til avkjøling.
Dynk den avkjølte kaken med kald sukkerlake. Server kaken som den er, eller med lettpisket krem og syltet frukt.
Kok opp sukker, vann og krydder. Smak deg fram til en god sukkerlake. Bruk krydder du liker, litt chili kan også være spennende i.
Skrell frukten, og del den i 2 eller 4. La den trekke seg mør i sukkerlaken.
Fyll lake og frukt på rene glass. Sett på lokk. Lagres kjølig.
SITRONKAKE: Denne runde flotte kaken er Brimis sitronkake med syltet frukt.
Foto: Mette Møller