nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Brimis gullkake
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Brimis gullkake
BRIMIS GULLKAKE: Bløtkake er Arne Brimis favoritt, og dette er en klassiker som står til gull!
Foto: Mette MøllerDette er en klassiker fra Brimi. Når noe skal feires, lager kokken aller helst et høyt og luftig sukkerbrød og fyller det med masse god krem og friske bær.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
- Pisk eggedosis, og vend inn mel og bakepulver. Dekk ei springform (26 cm) med bakepapir, og hell i røra.
- Stek på 185 grader i om lag 40 minutter, til sukkerbrødet slipper kanten av forma. Avkjøl.
- Del sukkerbrødet i tre, og dynk hver del med litt melk.
- Pisk krem. Bland litt syltetøy i litt av kremen, smak til så kremen blir passe søt og god, og fyll krem mellom lagene. Avslutt med mye krem på toppen, og rikelig med friske bær, f.eks. blåbær, bringebær og jordbær.
BRIMIS GULLKAKE: Bløtkake er Arne Brimis favoritt, og dette er en klassiker som står til gull!
Foto: Mette Møller