Jordbærterte
Jordbærterte
JORDBÆRGODT: Dette er en tertebunn med vaniljekrem, jordbærgele og masse friske jordbær.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjør alt det tørre sammen med smøret til det samler seg. Tilsett egget, og kjør til en passe glatt deig.
Pakk deigen i plast og la den stå natta over i kjøleskap.
Kjevle ut deigen og ha den i en terteform. Sett den rett i fryseren i 2 timer, deretter rett i ovn på 170 grader i 12-15 minutter. Bunnen skal være godt stekt. Ta ut tertebunnen og avkjøl.
Kok opp melk, sukker og vanilje i en kjele, og trekk den av varmen.
Rør sammen egg og maisenna i en bolle, og pisk så melkeblandingen inn i eggene.
Hell alt over i kjelen igjen, og kok opp under stadig omrøring. Sil blandingen og avkjøl til den er helt kald. Kjøre den glatt i en foodprosessor. Bland inn i smeltet gelatin.
Pisk fløten til krem, og vend kremen inn i blandingen til slutt.
Kjør jordbærene til puré, og smak til med sukker. Tilsett vann og kok opp.
Bland inn smeltet gelatin. En grei regel for gele er at du trenger 1 plate gelatin pr. dl væske.
Fordel et lag med vaniljekrem på tertebunnen. Hell så geleblandingen over kremen, og fordel masse friske jordbærbiter på toppen av geleen. La kaka stå kjølig til geleen har stivnet.
JORDBÆRGODT: Dette er en tertebunn med vaniljekrem, jordbærgele og masse friske jordbær.
Foto: Mette Møller