nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Sjokoladefondant med lakris
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Sjokoladefondant med lakris
Disse kan du forberede to–tre døgn i forveien og oppbevare ustekt i kjøleskapet. La fondantene stå i romtemperatur i ca. 1 time før de skal stekes.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Hakk sjokoladen og smelt den i smøret. Ta blandingen til side og rør i melis og egg. Sikt i mel og lakrispulver og bland godt.
Sett ovnen på 175º. Smør og strø 24 bakeformer i metall, ca. 6 cm i diameter og 4 cm høye. Fyll til ca. 1 ½ cm fra kanten.
Sprøyt kondensert melk i hver kake. Sett den åpne sprøytenden i kaken og trykk til. Når kaken har vokst til ca. 1 cm fra kanten er det nok. Pass på at hullet dekkes med kakerøre.
Stek fondanten midt i ovnen i 8-10 minutter. Kakene skal være litt myke på toppen, men ikke «gynge» for mye.
Ta fondantene ut av formen og la dem stå en stund. Serveres nybakte med is og frisk bringebær.