Sjokoladefondant med lakris Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Sjokoladefondant med lakris

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Sjokoladefondant med lakris

Disse kan du forberede to–tre døgn i forveien og oppbevare ustekt i kjøleskapet. La fondantene stå i romtemperatur i ca. 1 time før de skal stekes. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.5 (3 stemmer)
Disse kan du forberede to–tre døgn i forveien og oppbevare ustekt i kjøleskapet. La fondantene stå i romtemperatur i ca. 1 time før de skal stekes.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
300g
6dl
1boks(er)
Kondensert melk(ferdig kokt kondensert, søtet melk. 400 g. )

Tilbehør

1boks(er)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Hakk sjokoladen og smelt den i smøret. Ta blandingen til side og rør i melis og egg. Sikt i mel og lakrispulver og bland godt.

    Sett ovnen på 175º. Smør og strø 24 bakeformer i metall, ca. 6 cm i diameter og 4 cm høye. Fyll til ca. 1 ½ cm fra kanten.

    Sprøyt kondensert melk i hver kake. Sett den åpne sprøytenden i kaken og trykk til. Når kaken har vokst til ca. 1 cm fra kanten er det nok. Pass på at hullet dekkes med kakerøre.

    Stek fondanten midt i ovnen i 8-10 minutter. Kakene skal være litt myke på toppen, men ikke «gynge» for mye.

    Ta fondantene ut av formen og la dem stå en stund. Serveres nybakte med is og frisk bringebær.

Disse kan du forberede to–tre døgn i forveien og oppbevare ustekt i kjøleskapet. La fondantene stå i romtemperatur i ca. 1 time før de skal stekes. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN