Surdeigbriks Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
5t

Surdeigbriks

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
5t

Surdeigbriks

GROVT: Oppskrift på nydelige surdeigsbriks, så sunt og godt!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (1 stemmer)
Det tar litt tid å lage disse, men ikke la deg skremme av den grunn! Resultatet blir fantastiske surdeigsbriks. Ekstra gode til helgefrokosten eller ostekvelden.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
Vann(kaldt)
380g
330g
Surdeig(grov)
100g
Gresskarkjerner(Husk litt ekstra til pynt)
20g

SLIK GJØR DU

  1. Smør en vid bolle med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med plast, og la deigen hvile i 4 timer. Fold deigen forsiktig sammen et par ganger underveis. Ikke rør deigen den siste timen.

  2. Ta deigen forsiktig ut på lett melet bakebord, og strø litt mel oppå. Trykk eller kjevle deigen forsiktig utover så du får en flat leiv på 25 x 25 cm. Børst av melet og pensle deigen med vann. Dryss over gresskarkjerner. Del deigen i ca. 25 firkanter med et pizzahjul, og fordel dem på stekeplater dekket med bakepapir.

  3. Dekk briksene med plast eller et klede og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 

  4. Forvarm ovnen til 250 °C. Stek briksene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist

  5. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på sakte fart i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen (2–5 minutter).

GROVT: Oppskrift på nydelige surdeigsbriks, så sunt og godt!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN