Surdeigbriks
Surdeigbriks
GROVT: Oppskrift på nydelige surdeigsbriks, så sunt og godt!
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smør en vid bolle med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med plast, og la deigen hvile i 4 timer. Fold deigen forsiktig sammen et par ganger underveis. Ikke rør deigen den siste timen.
Ta deigen forsiktig ut på lett melet bakebord, og strø litt mel oppå. Trykk eller kjevle deigen forsiktig utover så du får en flat leiv på 25 x 25 cm. Børst av melet og pensle deigen med vann. Dryss over gresskarkjerner. Del deigen i ca. 25 firkanter med et pizzahjul, og fordel dem på stekeplater dekket med bakepapir.
Dekk briksene med plast eller et klede og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 250 °C. Stek briksene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist
Elt deigen i en kjøkkenmaskin på sakte fart i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen (2–5 minutter).
GROVT: Oppskrift på nydelige surdeigsbriks, så sunt og godt!
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn