nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min
Sviskekrem à la Brimi
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min
Sviskekrem à la Brimi
SVISKEKREM: Smaksrik og kraftig dessert
Foto: Mette MøllerDette er en smaksrik og kraftig dessert som Brimi serverer i små glass med litt sviskelake på toppen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp vann og sukker, og legg i sviskene. La det småputre i rundt 30 minutter slik at du får løst sviskene ordentlig godt opp.
Løft sviskene ut av kokelaken, og kjør dem i en foodprosessor til en glatt og fin pure. Spe med litt av kokelaken underveis.
Pisk kremfløte til krem og vend den inn i sviskepureen, litt etter litt. Det skal i utgangspunktet være like deler sviskepure og krem, men rør inn krem til du synes det smaker godt. Juster med litt kokelake for å få kremen litt søtere og smidigere.
Hell også litt kokelake på toppen av hvert porsjonsglass. Denne desserten kan serveres nylaget, eller stå til dagen etter.
SVISKEKREM: Smaksrik og kraftig dessert
Foto: Mette Møller