Tilslørte klementiner
Tilslørte klementiner
KLEMENTIN-DESSERT: Klementiner er smaken av jul. Sammen med mascarpone og crumble av julekaker blir resultatet en fornyelse av det norske.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm opp sukkeret, vaniljestangen og 1/2 dl av fløten. Avkjøl, og bland inn i mascarponen.
Pisk resten av fløten stiv, og vend den så inn i mascarponen! Ha i mer fløte hvis du ønsker å ha den løsere.
Kjør tørre julekaker i en blender, eller hakk dem med en brødkniv. Hakk gjerne opp noen nøtter også. Stek alt litt i ovnen så kakesmulene får en fin glød.
Skrell klementinene med en skarp kniv, slik at du kommer inn til kjøttet på klementinen. Ta så ut hver filet. Syns du dette er for mye jobb, blir det godt med å skrelle den vanlig, og kutte i biter også.
Legg lagvis mascarponekrem, julesmuler og klementiner i passe store glass. Denne desserten kan gjerne lages på forhånd, og stå kjølig til du skal servere.
KLEMENTIN-DESSERT: Klementiner er smaken av jul. Sammen med mascarpone og crumble av julekaker blir resultatet en fornyelse av det norske.
Foto: Mette Møller