Vaniljeboller med sprø topping Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Vaniljeboller med sprø topping

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Vaniljeboller med sprø topping

Med deilig vaniljekrem inni! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
En ekte hvetebolle med innslag av smuldrepai i strøsselet på toppen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling

0.5stk

Sprø toppin

25g
Gjær(for søte deiger)
1dl
Fløte(romtemperert)
1dl
Melk(romtemperert)
0.5stk
100g
Smør(mykt)
1klype(r)

Fyll

100g
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre deigen i en bakebolle og tilsett fløte og melk. Rør om slik at gjæren løses opp.

  2. Pisk egget lett sammen og tilsett halvparten i væsken. Gjem resten til pensling.

  3. Tilsett smør i biter, sukker og salt.

  4. Bland i hvetemelet og arbeid deigen sammen til den blir smidig. Dekk bollen til og la deigen heve i ca. 30 minutter.

  5. Rør vaniljekrem sammen med smør til det blir godt blandet. Tilsett vaniljesukker.

  6. Hakk raskt sammen alle ingrediensene til strøsselet og legg den smuldrete deigen i fryseren til den skal brukes.

  7. Ta deigen opp på meldrysset bakebord. Kjevle den ut til et rektangel. Fordel fyllet jevnt over deigen og rull sammen. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer. La bollene heve til knapt dobbel størrelse i ca. 40 minutter.

  8. Sett ovnen på 250°.

  9. Pensle de ferdig hevede bollene med resten av egget og strø over det iskalde strøsselet.

  10. Stek bollene midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Med deilig vaniljekrem inni! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN