Vaniljeboller med sprø topping
Vaniljeboller med sprø topping
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre deigen i en bakebolle og tilsett fløte og melk. Rør om slik at gjæren løses opp.
Pisk egget lett sammen og tilsett halvparten i væsken. Gjem resten til pensling.
Tilsett smør i biter, sukker og salt.
Bland i hvetemelet og arbeid deigen sammen til den blir smidig. Dekk bollen til og la deigen heve i ca. 30 minutter.
Rør vaniljekrem sammen med smør til det blir godt blandet. Tilsett vaniljesukker.
Hakk raskt sammen alle ingrediensene til strøsselet og legg den smuldrete deigen i fryseren til den skal brukes.
Ta deigen opp på meldrysset bakebord. Kjevle den ut til et rektangel. Fordel fyllet jevnt over deigen og rull sammen. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer. La bollene heve til knapt dobbel størrelse i ca. 40 minutter.
Sett ovnen på 250°.
Pensle de ferdig hevede bollene med resten av egget og strø over det iskalde strøsselet.
Stek bollene midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.