Hornsalt
Hornsalt
Oppbevaring
Holdbarhet
- Måned(er), ved 12 - 36 ºC
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
0
Proteiner
0
Fett
0
Karbohydrater
0
Norsk sesong
Hornsalt eller hjortetakksalt brukes som bakepulver i enkelte typer bakverk, gjerne i kaker man ønsker at skal få en sprøhet. Hornsalt ble tidligere framstilt fra hjortehorn, derav navnet. Det kjemiske navnet på hornsalt er ammoniumbikarbonat. Dette stoffet spalter seg i tre ulike gasser når hornsalt varmes opp til cirka 60 grader: karbondioksidgass, vanndamp og ammoniakkgass. Hornsalt egner seg til bruk i deiger mye fett og lite eller ikke noe vann, fordi det gir mange små bobler og dermed ekstra sprø og porøse kaker. Hornsalt bør brukes i flate kaker som skal steke ved relativt høy temperatur til de blir helt tørre, for eksempel pepperkaker, sirupssnipper og serinakaker.