Snipper
Snipper
GODT OG ENKELT: Arne Brimi vil gjerne minne om god «kaffemat», og anbefaler tradisjonsrike snipper til helgekosen. De er enkle å lage, og smaker nydelig.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen kefir og sukker, og rør så inn smeltet smør, hornsalt og til slutt hvetemel. Tilpass melmengden slik at deigen bli passe fast og god å kjevle ut.
Kjevle ut deigen til en ganske tynn leiv, om lag 1 cm tykk, og skjær leiven i snipper – altså samme fasong som sirupssnipper.
Legg snippene på en stekeplate med bakepapir. Pass på at det er litt avstand mellom dem, da de sveller opp under steking. Strø over litt kanel og eventuelt litt sukker.
Stek på 200 grader i 10 minutter. Avkjøl på rist.
GODT OG ENKELT: Arne Brimi vil gjerne minne om god «kaffemat», og anbefaler tradisjonsrike snipper til helgekosen. De er enkle å lage, og smaker nydelig.
Foto: Mette Møller