nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Syltede valnøtter med ost og havrekjeks
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Syltede valnøtter med ost og havrekjeks
Et bugnende ostefat er det enkleste du kan sette fram, og sammen med syltede valnøtter blir det ekstra godt. Havrekjeks smaker godt til osten, særlig hjemmebakte.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til syltete valnøtter i en kjele og la det koke i ca. 15 minutter under konstant omrøring til sukkeret karamelliseres.
La blandingen avkjøles. Hvis sukkerlaken blir for stiv og fast kan du tilsette 1–2 dl kokende vann og rør lett. Legg valnøttene på glass.
Server til ost og for eksempel mørkt rugbrød.Kok opp melk og smør og hell det over havregrynene. Bland mel, sukker og hornsalt. Elt melet inn når grynene har sugd opp væsken. Elt deigen godt sammen.
Kjevle deigen tynt ut og skjær ut runde eller firkantede kjeks. Legg dem på bakepapir på en stekeplate.
Stek kjeksene lyst gulbrune midt i ovnen ved 200º i ca. 10 minutter.
Avkjøl kjeksene på rist og oppbevar i tett boks.