nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Smultringer
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Smultringer
SMAKEN AV JUL: På gård etter gård foregikk det slik: Først slaktet man grisen. Så fikk man grisefett - eller smult. Da kunne man bake deilige smultringer. Foto: METTE MØLLER
Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB ScanpixSmultringer hører julen til, og er for mange en av de sju slag.
Smultringer smaker også godt ellers i året, lag gjerne flere porsjoner og frys ned.
En porsjon av denne oppskriften gir ca. 30 stk smultringer.
SLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og sett til avkjøling.
Pisk kremen.
Ha pisket krem og smeltet, avkjølt smør i eggedosisen.
Ha i sitronskall og siktet mel tilsatt kardemomme og hornsalt.
Rør deigen sammen, og la den hvile en stund i kjøleskapet.
Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.
Kok kakene i smult eller matfett til de er passe brune.
SMAKEN AV JUL: På gård etter gård foregikk det slik: Først slaktet man grisen. Så fikk man grisefett - eller smult. Da kunne man bake deilige smultringer. Foto: METTE MØLLER
Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix