Pepperkakehus
Pepperkakehus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt sirup og smør i en kjele. Avkjøl blandingen litt.
Bland sammen alt det tørre. Rør melblandingen i kjelen og elt raskt sammen til en deig. Sett deigen kjølig til neste dag.
Det er lettest å kjevle små leiver av den store deigen. Ta av passende deigbiter og kjevle den ut på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse.
Trykk ut figurer med former eller skjær ut etter mønster til pepperkakehus. Legg kakene forsiktig over på bakepapir på steikeplate.
Stek kakene midt i ovnen på 200º i ca. 10–12 minutter. Avkjøl delene på flat rist. Stek gjerne pepperkakehuset litt lenger for å være sikker på at det er helt sprøtt.
Rør sammen ingrediensene til melisglasuren. Den skal være seig og knapt renne av skjeen. Ha den i en sprøytepose eller i plastpose hvor du klipper en liten bit av et hjørne eller lager kremmerhus av matpapir.
Pynt huset og pepperkakene etter fantasien. La alt stivne. Pepperkaker oppbevares i tett boks.
Huset settes sammen med smeltet sukker. Varm en panne og strø i sukker. La sukkeret smelte til det blir karamell. Pass på slik det ikke blir for varmt. Sett huset sammen. Karamellen stivner fort!
Plasser huset på en seng av vatt og pynt med f.eks. pepperkakefigurer.