nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t
Bærterte med mascarponekrem
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t
Bærterte med mascarponekrem
Dette er en herlig frisk sommerkake med mørdeigbunn og syrlig krem. Den er enkel å lage, og pyntes med de bærene du liker best.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Når en lager mørdeig, er det viktig at alle ingrediensene har samme temperatur. Sett alt fram på benken en time eller to før du går i gang.
Smuldre smør og mel sammen. Tilsett melis og egg, og arbeid det hele raskt sammen til en deig.
Ha deigen over på en tallerken, og pakk den inn i plast. Avkjøl.
Kjevle deigen, og ha den i en smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen i 20 minutter på 175 grader, og avkjøl.
Rør limesaften inn i mascarponen. Rør så inn fløte, sukker og eggeplommen, og pisk alt opp til en krem. Dekk bunnen med krem og fyll så på med friske bær. For eksempel en blanding av blåbær, bringebær og oppskårne jordbær.