nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Berlinerkranser
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Berlinerkranser
SMÅKAKER: Ikke glem å lage denne til jul.
Foto: Opplysningskontoret for MeieriprodukterInneholder
Egg
Gluten
Oppskrift
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
mat@dagbladet.noVurdering
3.3 (3 stemmer)
Berlinerkranser er en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten til jul. Se hvordan du lager de perfekte berlinerkransene.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre smøret i det meste av melet.
Mos de hardkokte eggeplommene ut i de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til eggedosis.
Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille.
La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Trill ut små deigemner om gangen til ca 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og form dem som kranser.
Denne oppskriften gir ca. 30 berlinerkranser
Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker.
Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca 10 minutter.
SMÅKAKER: Ikke glem å lage denne til jul.
Foto: Opplysningskontoret for MeieriprodukterInneholder
Egg
Gluten
Oppskrift
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
mat@dagbladet.noVurdering
3.3 (3 stemmer)