nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Blomkålgrateng med røkt Jarlsberg og spekemat
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Blomkålgrateng med røkt Jarlsberg og spekemat
Dette er deilig sommermat! Enkelt å lage, og med masse smak. Her serverer Brimi gratengen med spekeskinke, men den passer for eksempel supert både til grillmat og røkt fisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
1.5dl
1.5dl
1ts
1klype(r)
100g
Jarlsberg (Ost)(røkt)
1pakke(r)
Spekeskinke(eller fenalår, i tynne skiver)
SLIK GJØR DU
Del opp blomkålen i buketter. Ha fløte og melk i en kjele og kok blomkålbukettene knapt møre.
Bland inn sennep, revet ost og smak til med salt. Legg alt over i en ildfast form, og ha litt ekstra ost på toppen.
Gratiner i ovn på 180 grader i rundt 10 minutter, eller til gratengen begynner å bli gyllenbrun og fin på toppen.
Serveres varm, gjerne sammen med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.