Bollekake med kokos og appelsin
Bollekake med kokos og appelsin
DETTE TRENGER DU
PERSONERPensling
SLIK GJØR DU
Smelt smøret og tilsett melk. Varm til 37°. Løs gjær opp i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, sukker, egg og det meste
av melet.Arbeid deigen godt til den slipper bakebollen. La deigen heve tildekket med plast ca. 20 minutter.
Rør sammen smør, kokos, marmelade og sukker. Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle ut ⅓ av deigen til en leiv som dekker bunnen av en langpanne. Legg deigen på bakepapir i langpannen. Fordel vaniljekremen over bunnen.
Kjevle resten av deigen ut og fordel kokosfyllet over. Rull sammen til en rullekake og skjær i 24 biter. Sett bitene på vaniljekremen. Etterhev bollekaken ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg. Stek på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Glaser kaken når den er avkjølt med melisglasur, som er rørt ut i appelsinsaft.