Brownies med toffeesaus.
Brownies med toffeesaus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha oljen i en kjele sammen med smør og varm opp til smøret har smeltet.
Hakk sjokoladen i biter og bland den inn i smøret. Rør til sjokoladen har smeltet, og trekk fra kjelen av varmen.
Bland egg, sukker og salt. Pisk til massen er lys og luftig, og vend så inn smør -og sjokoladeblandingen.
Sikt hvetemel og kakao og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Vend til slutt inn valnøttene.
Dekk bunnen av en liten langpanne, 40 x 30 cm, med bakepapir. Hell i deigen og stek kaka i forvarmet ovn på 180 grader i 17-18 minutter. Stek til overflaten begynner å sprekke. Avkjøl kaka over natta.
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele til lys karamell. Tilsett fløten, litt av gangen, under omrøring. Rør til karamellen er godt blandet med fløten.
Trekk kjelen fra varmen, og tilsett smøret. Avkjøl litt før du fordeler sausen på kaka. Sett den så til avkjøling i kjøleskap til toppingen er kald.