nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Clafoutis
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Clafoutis
Clafoutis er en fransk spesialitet. Frukt eller bær legges i ildfast form og en vaffeltykk røre med sitron helles over. Den originale clafoutisen var laget med mørke kirsebær, og den skulle stekes med steinene i for best mulig smak. Bruk bær eller frukt som du har tilgang til.
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Del plommene i biter, ta ut steinene og legg fruktkjøttet i en smurt ildfast form. Dryss sukker over.
Vask sitronen, riv skallet og press ut saften.
Ha egg og fløte i en bolle og pisk sammen. Tilsett sitronskall og -saft, sukker og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre.
Hell røren over plommene i formen.
Stek formen i cirka 30 minutter til clafoutisen har stivnet.
Server den lunken med siktet melis. Is er godt til.