nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min
Egyptisk krydderblanding
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min
Egyptisk krydderblanding
EKSOTISK: Spennende blanding av krydder, korn og sukker, er perfekt sammen med yoghurt naturell - og kanskje litt frukt og bær?
Foto: BEST WESTERNOppskrift
Tina Nordström
mat@dagbladet.noVurdering
Egyptisk-inspirert krydderblanding som passer veldig godt til kulturmelk eller yoghurt.
Krydderblandingen holder på smaken i minst to-tre uker, om du oppbevarer den tørt og i en tett beholder.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1.5dl
Solsikkekjerner(Knust)
1.5dl
1.5dl
Gresskarkjerner(Knust)
0.5ss
Stjerneanis(malt)
0.5ss
Kanel(malt)
1.5ts
Kardemomme(malt)
1.5dl
SLIK GJØR DU
Rist frø og krydder i en tørr stekepanne på middels til høy varme. Pass på, og rør gjerne rundt, så det ikke svir seg.
Avkjøl blandingen, og bland med sukker.
Ha over på en krukke eller boks med tett lokk.
EKSOTISK: Spennende blanding av krydder, korn og sukker, er perfekt sammen med yoghurt naturell - og kanskje litt frukt og bær?
Foto: BEST WESTERNOppskrift
Tina Nordström
mat@dagbladet.no