nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min
Ekstra luftig sjokoladekake
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min
Ekstra luftig sjokoladekake
Kaken får en spennende smak med en skvett whisky i glasuren!
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
150g
4stk
3.5dl
4dl
3ss
2ts
SLIK GJØR DU
Smelt smøret. Hakk sjokoladen, og la den smelte i smøret under omrøring. Pisk egg og sukker luftig.
Bland sammen mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Rør det i eggedosisen.
Tilsett sjokoladesmøret vekselvis med melken. Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 50–60 minutter. La kaken avkjøles.
Hakk og smelt sjokoladen sammen med whisky over vannbad. Ta det av varmen. Klikk i smøret, og rør til en glatt krem. Avkjøl til den er passe tykk til å smøres på kaken. Dryss over kuler, og sett gjerne i en frisk rose!