Ekstra luftig sjokoladekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min

Ekstra luftig sjokoladekake

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min

Ekstra luftig sjokoladekake

Ekstra luftig sjokoladekake med mørk sjokolade. Pyntes med glasur av hvit sjokolade og whisky. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (40 stemmer)
Kaken får en spennende smak med en skvett whisky i glasuren!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Hakk sjokoladen, og la den smelte i smøret under omrøring. Pisk egg og sukker ­luftig.

  2. Bland sammen mel, kakao, ­bakepulver og vaniljesukker. Rør det i eggedosisen.

  3. Tilsett sjokoladesmøret vekselvis med melken. Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 50–60 minutter. La kaken avkjøles.

  5. Hakk og smelt sjokoladen sammen med whisky over vannbad. Ta det av varmen. Klikk i smøret, og rør til en glatt krem. Avkjøl til den er passe tykk til å smøres på kaken. Dryss over kuler, og sett gjerne i en frisk rose!

Ekstra luftig sjokoladekake med mørk sjokolade. Pyntes med glasur av hvit sjokolade og whisky. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (40 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN