Engelske scones og lemoncurd
Engelske scones og lemoncurd
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland alt det tørre og smuldre i smøret, eller ha det i en foodprocessor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk et kjevle. Deigen skal være ca. 1 ½ cm tykk. Bruk melkeglass og trykk ut scones.
Legg dem på stekeplate med bakepapir og stek sconesene midt i ovnen på 200° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Riv sitronskallet fint på et rivjern. Press saften av sitronene. Ha sukker, egg og sitronsaft og -skall i en kjele.
Varm blandingen på svak varme og rør til det tykner. Det må ikke koke!
Ta kjelen av varmen og visp inn smøret, som er delt i små biter, i flere omganger. Avkjøl sitronsmøret og ha det på glass med tett lokk. Det er holdbart i kjøleskap i ca. 14 dager.