Engelske scones og lemoncurd Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min

Engelske scones og lemoncurd

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min

Engelske scones og lemoncurd

Server nystekte engelske scones og lemoncurd til gjestene. Lemoncurd er et friskt sitronsmør. Pynt gjerne med sommerens bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (25 stemmer)
Sconesene serveres gjerne med vispet krem og syltetøy eller lemoncurd, et friskt sitronsmør du kan lage selv. Oppskriften er til cirka ti scones. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Lemon curd

3stk
Sitron(revet skall)
3stk
130g

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt det tørre og smuldre i smøret, eller ha det i en foodprocessor og la maskinen gå til smøret er smuldret.

  2. Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.

  3. Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk et kjevle. Deigen skal være ca. 1 ½ cm tykk. Bruk melkeglass og trykk ut scones.

  4. Legg dem på stekeplate med bakepapir og stek sconesene midt i ovnen på 200° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Riv sitronskallet fint på et rivjern. Press saften av sitronene. Ha sukker, egg og sitronsaft og -skall i en kjele.

  6. Varm blandingen på svak varme og rør til det tykner. Det må ikke koke!

  7. Ta kjelen av varmen og visp inn smøret, som er delt i små biter, i flere omganger. Avkjøl sitronsmøret og ha det på glass med tett lokk. Det er holdbart i kjøleskap i ca. 14 dager.

Server nystekte engelske scones og lemoncurd til gjestene. Lemoncurd er et friskt sitronsmør. Pynt gjerne med sommerens bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN