Eplebrød med mandler
Eplebrød med mandler
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en romslig bakebolle og hell over kald eplemost. Rør til gjæren er oppløst. Grovriv eplene.
Tilsett salt og de revne eplene. Bland i begge melsortene og arbeid sammen til en litt løs deig, som er smidig. Elt til slutt inn grovhakkede mandler eller pistasienøtter. Arbeid deigen ytterligere en kort stund slik at de blir jevnt fordelt.
Dekk deigen til og la den stå i kjøleskapet natten over eller i ca. 8 timer.
Ta fram deigen og ta den opp på melet bakebord. Kna den lett sammen og del i to biter. Form til runde eller avlange brød. Hev gjerne brødene i kurver, som er drysset med mel. Sett deigen til heving i ca. 35 minutter. Sett ovnen på 250°.
Hvelv forsiktig brødene over på bakepapir på stekeplate. Sett brødene inn på nederste rille i ovnen. Stek i ca. 5 minutter. Senk temperaturen til 200° og stek i ytterligere ca. 25 minutter.
La brødene avkjøles på rist.