Eplekrans Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Eplekrans

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Eplekrans

Med deilig kanelsmak! Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En god og saftig gjærkrans med fin eple- og kanelsmak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(for søte deiger)
2.5dl
1stk
100g
Smør(romtemperert)
1klype(r)

Fyll

1ss
Kanel(malt)
1stk

Pynt

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett lunken melk. Rør til gjæren er oppløst. Hell i lys sirup og halvparten av egget, som røres lett sammen. Sett til side litt av resten av egget til pensling. Tilsett smør, salt og kardemomme.

  2. Bland i 6 dl av hvetemelet og arbeid sammen til en glatt deig, som er ganske løs. Dekk bakebollen med et håndkle og la deigen heve i ca. 40 minutter.

  3. Tilsett resten av hvetemelet og arbeid sammen til en smidig deig. Ta deigen opp på bakebordet med mel og kjevle ut til et rektangel.

  4. Bland sammen smør, sukker og malt kanel. Rør om og smør dette over deigen. Skrell eplet og riv det over smørfyllet. Spor ut i tre jevnstore lengder. Lag smale pølser som tvinnes og legges på bakepapirkledd plate. Form til en krans. Trykk til ordentlig slik at skjøten fester seg godt. Hev i ca. 30 minutter.

  5. Skrell og kjern ut eplet til pynt, skjær så tynne båter. Trykk dem forsiktig i fordypningene i den halvveis hevede deigen.

  6. Pensle kransen med resten av det sammenpiskede egget. Strø over perlesukker.

  7. Stek kransen på nederste rille i ovnen i 18–20 minutter. Avkjøl på rist og spis kransen nystekt. Den kan også fryses.

Med deilig kanelsmak! Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN