Epler med tosca Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Epler med tosca

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Epler med tosca

Toscarøren blir kan også lages med glutenfritt mel. Foto: Olof Abrahamsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (5 stemmer)
Sprø tosca med smak av karamell og syrlige epler er fabelaktig godt sammen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
Eple(syrlige)
4dl

Toscarøre

50g
Mandler(hakket)
100g
4ss

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehuset. Kok opp vann og sukker. Tilsett gjerne litt sitronsaft, så beholder eplene fargen lenger. Kok dem forsiktig i sukkerlake til de mykner. Ta opp eplene og la dem renne godt av.

  2. Legg de halve eplene i en smurt form. Hakk mandlene grovt.

  3. Smelt smør og tilsett ingrediensene til toscaen. Kok opp under omrøring. Hell røren over eplene, og stek formen midt i ovnen ved 225° til overflaten har fin farge, i 12–15 minutter.

  4. Server formen lunken med vaniljeis eller pisket krem.

Toscarøren blir kan også lages med glutenfritt mel. Foto: Olof Abrahamsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN