Fikenkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Fikenkake

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Fikenkake

FIKENKAKE: Arne Brimi bruker oppskrifta til mor. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (144 stemmer)
Denne saftige kaka er blitt tradisjon hos familien Brimi, og bakes særlig før jul. Den er enkel å lage, svært god på smak og egner seg også fint til frysing.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
0.25kg
1kopp(er)
Melk(eller kaffefløte)
0.5kg
Fiken(i små biter)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smøret hvitt med halvparten av sukkeret. Visp den andre halvparten sammen med eggene. 

  2. Vend det sammen, og bland så inn fløte, mel, bakepulver og vaniljesukker. 

  3. Kutt fiken i småbiter, og vend inn i deigen. 

  4. Stekes i en smurt form på 180 grader i om lag 1 time.

FIKENKAKE: Arne Brimi bruker oppskrifta til mor. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (144 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN