Frukt- og nøttebarer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 15min

Frukt- og nøttebarer

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 15min

Frukt- og nøttebarer

Frukt- og nøttebarer er skikkelige energibomber som er fine å ta med i matpakken eller på tur. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

I stedet for en tradisjonell langpanne kan du lage dine egne bars som ikke skal stekes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Fiken(tørket)
130g
Aprikos(tørket)
80g
Müsli(f.eks speltflak)
40g
Kokosflak(ristet)
1ss
Ingefær(finrevet fersk)
70g
Blåbær(tørket)
1.5dl
Honning(fast)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær stilken av fikenene, og hakk dem grovt sammen med aprikoser og cashewnøtter. Bland i øvrige ingredienser unntatt honning og peanøttsmør.

  2. Smelt honning og peanøttsmør forsiktig under omrøring på svak varme til det er blandet. Rør det i frukthakket, og bland til en tykk masse. Den skal være litt fast. Tilsett litt mer peanøttsmør og honning hvis den blir for hard.

  3. Massen sveller litt når den får stå. Hell massen i en bakepapirkledd langpanne, ca. 20 x 30 cm, og glatt ut massen i formen.

  4. La formen stå kjølig til neste dag, og skjær i biter. Pakk gjerne barene inn i papir, og knyt en snor rundt. Oppbevar barene i kjøleskap eller legg dem i fryseren.

Frukt- og nøttebarer er skikkelige energibomber som er fine å ta med i matpakken eller på tur. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN