nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t
Fruktsuppe
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t
Fruktsuppe
TRADISJONSRIK: God, gammeldags fruktsuppe.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (144 stemmer)
Dette er ei god, gammeldags fruktsuppe som skal serveres varm. Dagblad-kokk Arne Brimi serverer den med litt pisket krem på toppen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt svisker og aprikoser i biter og legg i vannet sammen med rosinene. Kok opp, og la det småkoke i 40-50 minutter uten lokk til det reduseres litt.
Når kraften begynner å få litt farge, legger du oppi frukten. La den trekke med til den er mør. Suppa skal være litt seig i konsistensen.
Hvis du ikke synes suppa er søt nok, så smak til med litt sukker. Det er også godt med litt byggryn i suppa, eller noen hakkede mandler. Server suppa med pisket krem på toppen.
TRADISJONSRIK: God, gammeldags fruktsuppe.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (144 stemmer)