Fruktsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Fruktsuppe

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Fruktsuppe

TRADISJONSRIK: God, gammeldags fruktsuppe.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.7 (144 stemmer)
Dette er ei god, gammeldags fruktsuppe som skal serveres varm. Dagblad-kokk Arne Brimi serverer den med litt pisket krem på toppen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
Svisker(en god neve)
1klype(r)
Rosiner(en gode neve)
0.5klype(r)
2stk
Pære(i biter/skiver)
2stk
Eple(i biter/skiver)
Krem(pisket)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt svisker og aprikoser i biter og legg i vannet sammen med rosinene. Kok opp, og la det småkoke i 40-50 minutter uten lokk til det reduseres litt. 

  2. Når kraften begynner å få litt farge, legger du oppi frukten. La den trekke med til den er mør. Suppa skal være litt seig i konsistensen.

  3. Hvis du ikke synes suppa er søt nok, så smak til med litt sukker. Det er også godt med litt byggryn i suppa, eller noen hakkede mandler. Server suppa med pisket krem på toppen. 

TRADISJONSRIK: God, gammeldags fruktsuppe.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.7 (144 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN