Grønnkålgranola Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Grønnkålgranola

nivå
Lett
totalt
20min

Grønnkålgranola

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Grønnkål er både næringsrikt og godt, og smaker nydelig i en sprø frokostblanding. Lag gjerne opp litt mer enn du trenger, og lagre granolaen i en lufttett boks.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
10stk
Aprikos(tørket, i terninger)
Hasselnøtter(en neve, i grove biter)
1klype(r)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ha solsikkekjernene og gresskarkjernene i en kjele med litt solsikkeolje og 1 dl vann. Kok opp, og kok til vannet fordamper og bare oljen er igjen. Dette åpner kjernene, de blir ristet og luftige.  Legg dem på et kjøkkenpapir og dryss litt salt over. 

  2. Ha sukkeret i ei panne, sammen med agavesirup og havregryn. Bruk medium høy varme, og vend dette sammen til havren blir gyllen om glasert. 

  3. Vend resten av ingrediensene, unntatt grønnkålen, inn i den karamelliserte havren, og trekk panna til side. Legg alt over på en tallerken eller fjøl og la det avkjøles. 

  4. Rens og skyll grønnkålen, og fjern den tykkeste stilken. Tørk godt av med papir. 

  5. Friter i solsikkeolje i 6 sekunder på 190 grader. Husk: Med en gang du har grønnkålen oppi oljen så legger du på lokk. Det spruter veldig med en gang. Ta bort lokket etter 2-3 sekunder, vend om på grønnkålen og løft den over på et kjøkkenpapir. Salte lett. 

  6. Når alt er avkjølt så knuser du grønnkålen og blander den inn i granolamiksen. Server med yoghurt og en liten skje med agavesirup.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN