Grønnkålgranola
Grønnkålgranola
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha solsikkekjernene og gresskarkjernene i en kjele med litt solsikkeolje og 1 dl vann. Kok opp, og kok til vannet fordamper og bare oljen er igjen. Dette åpner kjernene, de blir ristet og luftige. Legg dem på et kjøkkenpapir og dryss litt salt over.
Ha sukkeret i ei panne, sammen med agavesirup og havregryn. Bruk medium høy varme, og vend dette sammen til havren blir gyllen om glasert.
Vend resten av ingrediensene, unntatt grønnkålen, inn i den karamelliserte havren, og trekk panna til side. Legg alt over på en tallerken eller fjøl og la det avkjøles.
Rens og skyll grønnkålen, og fjern den tykkeste stilken. Tørk godt av med papir.
Friter i solsikkeolje i 6 sekunder på 190 grader. Husk: Med en gang du har grønnkålen oppi oljen så legger du på lokk. Det spruter veldig med en gang. Ta bort lokket etter 2-3 sekunder, vend om på grønnkålen og løft den over på et kjøkkenpapir. Salte lett.
Når alt er avkjølt så knuser du grønnkålen og blander den inn i granolamiksen. Server med yoghurt og en liten skje med agavesirup.