Gul påskeeggnog Oppskrift
nivå
Lett
totalt
10min

Gul påskeeggnog

nivå
Lett
totalt
10min

Gul påskeeggnog

Gul og smidig eggedosis med rom og appelsinskall. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (5 stemmer)
Varm deg på eggnog i påsken. Den kan lages barnevennlig, hvis du bare sløyfer alkoholen

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
1ts
Rom(eller konjakk)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melk, melis og appelsinskall til kokepunktet. Visp godt.

  2. La det kjøle seg ned i 5 minutter.

  3. Pisk eggeplommene i en bolle (som tåler varme). Hell litt av den varme melkeblandingen over eggeplommene. Pisk kraftig. Hell i resten og pisk kraftig. Varm opp forsiktig, unngå at det koker. Sil det over i kopper, ha eventuelt på litt kanel en klunk med rom eller cognac.

Gul og smidig eggedosis med rom og appelsinskall. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN