nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min
Havregrøt med skogsbær
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min
Havregrøt med skogsbær
KJENT OG UKJENT: Havregrøt med kokosmelk og frosne skogsbær.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (125 stemmer)
Her er det mye kjent, og mye ukjent. Blandingen av skogsbær og grøt er kjent, men ved at noen av bærene er frosne, og den usynlige smaken av kokos, blir det en helt annen opplevelse.
Oppskriften er hentet fra boka "Grøt på ville veier" av Buxrud, Sollerman, Dring og Wang. Viestad har i sin spalte i Magasinet justert mengden i forhold til originalen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dekk havren i vann så det dekker gryna helt. La trekke i 4 timer eller over natten.
Rist kokos i en tørr panne. Bland sammen 2 dl bær og honning i en liten gryte. Varm opp. Skru av varmen når det koker og rør sammen.
Kok opp havre og kokosmelk. La småkoke i 10-15 minutter. Spe med vann hvis det blir tørt. Smak til med litt salt.
Hell over blåbær- og honningblandingen og revet kokos. Topp med noen frosne bær.
KJENT OG UKJENT: Havregrøt med kokosmelk og frosne skogsbær.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (125 stemmer)