nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
12t 20min
Hjemmelaget sennep
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
12t 20min
Hjemmelaget sennep
TILBEHØR: Lammerull liker sennep, særlig den du har laget selv
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3 (46 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Jeg er i ferd med å sy julepresangen dinEn skikkelig fin gave og bedre enn de fleste kjøpesenneper. Best med to typer sennepsfrø (som i oppskriften), men det er ikke avgjørende. Jeg synes det er best når sennepen har litt snerp, samtidig som den er litt søt. Balansen er det best å smake seg fram til.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha sennepsfrø, eddik og vann i en bolle.
Bland godt, dekk med plast og la stå over natten. Sennepsfrøene trekker til seg mye væske, så sjekk gjerne underveis dersom det begynner å bli tørt.
Ha 3/4 av frøene i en blender sammen med honning, salt og eventuelt sennepspulver. Hvis honningen er veldig fast, varm en kopp eller bolle og rør ut honningen til den er flytende.
Kjør denne blandingen til du har ønsket grovhet. Vend inn resten av frøene og puls en eller to ganger. Det er deilig at det er litt struktur i sennepen. Smak til med mer salt.
TILBEHØR: Lammerull liker sennep, særlig den du har laget selv
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3 (46 stemmer)