nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Sennepssild med eplebiter
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Sennepssild med eplebiter
Sennepssilden er et fast innslag på bordet i julen, men du kan lage den både sommer og vinter. Her er en frisk variant med eplebiter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ta sildebitene ut av laken, legg på tørkepapir og la dem renne av seg.
Skjær eple og løk i biter, og finhakk dill.
Bland sammen dill, sennep, sukker, eddik, solsikkeolje og lettrømme.
Smak til sausen med salt og pepper, ev. litt sukker og eddik.
Bland eple- og løkbitene inn i sausen.
Legg sild og saus lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.
Silden bør trekke et par timer i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.