nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Husholdningsgløgg
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Husholdningsgløgg
ALKOHOLFRI: Klassisk god gløgg som alle kan drikke.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (10 stemmer)
En alkoholfri gløgg — ellers ganske lik klassisk rødvinsgløgg.
Oppskriften her er enkel, kun med to krydder, men tilsett gjerne flere, her er det bare å eksperimentere. Det blir mest vellykket om du bruker hele, tørkete krydder.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Gløgg
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland saft med 5 dl vann i en gryte. Det skal være søtt - litt søtere enn du ville hatt som kald saft.
Ha i krydder og kok opp. La trekke noen minutter for å frigjøre kryddersmaken. Gi gjerne krydderne en klem eller noen slag for å frigjøre smak.
Skjær vekk den gule delen av én av appelsinene (ikke det hvite, det er bittert), og ha dette skallet i gryta.
Press saften av den skrelte appelsinen og ha i gløggen.
Ta av varmen.
Skjær den andre appelsinen i skiver.
Ha varm gløgg i kopper, med mandler og skiver av appelsin.
ALKOHOLFRI: Klassisk god gløgg som alle kan drikke.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (10 stemmer)