Jordbær og rabarbrashake
Jordbær og rabarbrashake
SYRLIG SOMMER: Jordbær og rabarbra er sommerens stjerner, ha dem i en smoothie og nyt.
Foto: matprat.noSLIK GJØR DU
Rens og skjær rabarbra i biter. Kok den myk med sukker og vann, i ca. 8 minutter under lokk. Avkjøl. Ferdigkokt rabarbra holder seg i kjøleskap 2-4 dager, eller du kan fryse den. Har du ikke rabarbra kan du bruke mer jordbær, eventuelt bringebær eller banan. Bruk gjerne frosne bær på vinteren.
Rens og del jordbær i biter. Ha rabarbra, jordbær, vaniljeis og melk i en hurtigmikser/blender. Kjør til du får en luftig shake. Tilsett eventuelt mer melk eller is, ettersom hvor tykk shaken blir. Smak til med litt sukker.
Fordel shaken i glass. Ha i en liten rabarbrastilk til å røre med.
SYRLIG SOMMER: Jordbær og rabarbra er sommerens stjerner, ha dem i en smoothie og nyt.
Foto: matprat.no