Jordbærknuter med hvit sjokolade
Jordbærknuter med hvit sjokolade
SLIK GJØR DU
Varm melken til den blir fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett melken, og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett smøret og sukker, salt og kardemomme. Bland i ca. 9 dl av hvetemelet, og rør raskt sammen til en løs og smidig deig. Dekk med plast, og la deigen heve i ca. 30 minutter.
Forbered fyllet mens deigen hever. Rør sammen smøret og sukker. Skyll og rens jordbærene, og hakk dem i små biter.
Tilsett resten av melet eller så mye at deigen blir blank og smidig etter at den er eltet sammen.
Ta deigen ut på melet arbeidsbord, og kjevle den ut til et rektangel, 40 x 60 cm. Fordel smøret jevnt utover halve leiven. Strø over bærbitene og sjokoladehakket.
Brett deigen dobbel over fyllet, og del deigen i lengder. Tvinn lengdene sammen til knuter og legg i muffinsformer.
La bollene heve på en stekeplate i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 250°.
Pensle de ferdighevede bollene med litt sammenpisket egg, og strø over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen i ca. 8 minutter.