Jordbærknuter med hvit sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Jordbærknuter med hvit sjokolade

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Jordbærknuter med hvit sjokolade

Hveteknuter med hvit sjokolade og ferske jordbær. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Knutene har et herlig fyll av jordbær og hvit sjokolade.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling og pynt

1stk
4dl
50g
Gjær(for søte deiger)
130g
Smør(mykt)
1klype(r)

Fyll

150g
3dl
Jordbær(ferske, i biter)
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til den blir fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett melken, og rør til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett smøret og sukker, salt og kardemomme. Bland i ca. 9 dl av hvetemelet, og rør raskt sammen til en løs og smidig deig. Dekk med plast, og la deigen heve i ca. 30 minutter.

  3. Forbered fyllet mens deigen hever. Rør sammen smøret og sukker. Skyll og rens jordbærene, og hakk dem i små biter.

  4. Tilsett resten av melet eller så mye at deigen blir blank og smidig etter at den er eltet sammen.

  5. Ta deigen ut på melet arbeidsbord, og kjevle den ut til et rektangel, 40 x 60 cm. Fordel smøret jevnt utover halve leiven. Strø over bærbitene og sjokoladehakket.

  6. Brett deigen dobbel over fyllet, og del deigen i lengder. Tvinn lengdene sammen til knuter og legg i muffinsformer.

  7. La bollene heve på en stekeplate i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 250°.

  8. Pensle de ferdighevede bollene med litt sammenpisket egg, og strø over perlesukker.

  9. Stek bollene midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Hveteknuter med hvit sjokolade og ferske jordbær. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN