nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min
Julens beste espressokake
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min
Julens beste espressokake
(8 biter)Herlig sjokoladekake med smak av nøtter, sjokolade og kaffe.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1.5dl
0.5dl
200g
1dl
3stk
3dl
Tilbehør
1stk
Mørk sjokolade(smeltet)
1pakke(r)
Mandler(eller annen dekorasjon)
1pakke(r)
Krem(pisket krem)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Smør og strø en firkantet form (liten langpanne).
Skåld mandlene. Rist mandler og pinjekjerner i en tørr stekepanne. Kjør dem fint i en blender.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og kaffepulver. Rør i eggene, ett av gangen, og sikt i hvetemel sammen med mandler og pinjenøtter. Tilsett en skvett konjakk.
Hell deigen i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt klissete i midten. Avkjøl.
Smør sjokolade over kaken og la den avkjøles.
Pynt kaken med f.eks. sølvkuler, mandler, bær eller noe annet. Server gjerne espressokake med pisket krem.