Karamellpudding Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 20min
totalt
4t 40min

Karamellpudding

nivå
Lett
aktiv
1t 20min
totalt
4t 40min

Karamellpudding

KLASSIKER:Hjemmelaget karamellpudding 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (347 stemmer)
En klassisk og hjemmelaget karamellpudding som er enkel å lage og som smaker fantastisk godt. Pisket krem er et must til, synes Arne Brimi. Pynt gjerne med friske bær også. Det er ikke så vanskelig å få til en god karamellpudding, men du må sette av litt tid. Denne oppskriften er til en brødform.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
Egg(hele egget)
0.5stk
Vaniljestang(splittet)

Karamellsaus

1dl

SLIK GJØR DU

  1. Kok forsiktig opp melk, sukker og vaniljestang. Trekk så kjelen til side.

  2. Rør eggene lett sammen i en bolle, og slå den varme melka opp i eggene, litt og litt, mens du rører. Sil blandingen til slutt. 

  3. Smelt sukkeret til karamell, ha i litt vann og kok ut, så du får en ganske tykk og god karamellsaus. Hvis du ønsker å gjøre det enklere, kan du godt bruke en ferdig kjøpt karamellsaus også. 

  4. Hell karamellsaus i bunnen av en brødform, og hell melke- og eggeblandingen oppå. Sett formen i vannbad, vannet skal stå om lag 1 cm opp på formen. Stek i ovn (gjerne varmluft) på 100 – 110 grader i rundt 1 time. 

  5. Du vet at karamellpuddingen er ferdig når du kan stikke en kniv i den og bryte puddingen litt til side slik at karamellsausen flyter opp. Hvis sausen ikke flyter opp, må den steke litt til. La karamellpuddingen hvile i formen i minst 3 timer før du skjærer med en kniv rundt kanten og snur den.  

KLASSIKER:Hjemmelaget karamellpudding 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (347 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN