Karamellpudding
Karamellpudding
KLASSIKER:Hjemmelaget karamellpudding
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok forsiktig opp melk, sukker og vaniljestang. Trekk så kjelen til side.
Rør eggene lett sammen i en bolle, og slå den varme melka opp i eggene, litt og litt, mens du rører. Sil blandingen til slutt.
Smelt sukkeret til karamell, ha i litt vann og kok ut, så du får en ganske tykk og god karamellsaus. Hvis du ønsker å gjøre det enklere, kan du godt bruke en ferdig kjøpt karamellsaus også.
Hell karamellsaus i bunnen av en brødform, og hell melke- og eggeblandingen oppå. Sett formen i vannbad, vannet skal stå om lag 1 cm opp på formen. Stek i ovn (gjerne varmluft) på 100 – 110 grader i rundt 1 time.
Du vet at karamellpuddingen er ferdig når du kan stikke en kniv i den og bryte puddingen litt til side slik at karamellsausen flyter opp. Hvis sausen ikke flyter opp, må den steke litt til. La karamellpuddingen hvile i formen i minst 3 timer før du skjærer med en kniv rundt kanten og snur den.
KLASSIKER:Hjemmelaget karamellpudding
Foto: Mette Møller