Karamellpudding i porsjonsformer
Karamellpudding i porsjonsformer
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Hvis du lager karamellpudding i avlang form, has sukkeret i formen. Brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Bruk grytekluter! Drei på formen slik at den blir jevnt glasert. Lager du porsjoner, må du bruke porsjonsformer eller kaffekopper som tåler varme, ca. 10 stk.
Bruk samme framgangsmåte som beskrevet over, men bruk en liten stekepanne når sukkeret smelter på middels varme.
Fordel den flytende karamellen i porsjonsformer slik at de blir jevnt glasert.
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang som er splittet på langs. Avkjøl blandingen noe og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i glaserte former. La formene stå i 10 minutter før de settes i vannbad. Da får røren «satt» seg og du unngår luftbobler.
Stek puddingene i varm stekeovn på 125° i vannbad, ca. 1 ½ time for stor form og ca. 30 minutter for porsjonsformer.
Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en skje om overflaten er fast, men puddingen skal være myk under. Da er den ferdig.
Avkjøl puddingene i formen til neste dag. Porsjonsformene hvelver du på serveringsasjetter.
Server gjerne med krem som er smakt til med karamellsaus.