Krabbelurer
Krabbelurer
GLEMT: Krabbelurer er en av de glemte norske julekakene. En smultbakst som smaker deilig til kaffen.
Foto: Tor LieDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett margarinen sammen med melken.
Sikt på melet med bakepulver,kardemomme og tilsett sitronskallet. Arbeid røren raskt sammen.
Ha matfettet i en jerngryte eller kjele og varm opp til 170 grader. Et fett-termometer er kjekt å bruke for å ha kontroll på temperaturen. Bruker du frityrgryte, må fettet smeltes i en kjele først. Det er viktig at fettet i en frityrgryte når opp til høydemerket før kokingen starter.
Når fettet har riktig temperatur, formes små boller som legges forsiktig ned i det varme fettet. Bruk to barneskjeer. Legg ikke for mye i gryten på en gang.
Vend krabbelurene så fort de kommer opp til overflaten og under hele koketiden, slik at de blir pent og jevnt brune. Legg dem, etter hvert som de blir ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.
Spis krabbelurene lune, gjerne med et melisdryss eller godt syltetøy til.
GLEMT: Krabbelurer er en av de glemte norske julekakene. En smultbakst som smaker deilig til kaffen.
Foto: Tor Lie