Matfett
Matfett
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
900
Proteiner
0
Fett
100
Karbohydrater
0
Norsk sesong
Matfett finnes i ulike varianter. Noe fett er animalsk, annet er vegetabilsk. For fritering av bakverk brukes ofte Flott Matfett som er 100% vegetabilsk, det eneste på markedet. Dette matfettet er basert på sheafett, kokosolje og rapsolje ogtilsvarer begrepet smult. Det brukes på samme måte som man tidligere brukte grisefett. Det er også mulig å bruke Delfiafett for å fritere. Delfiafett er rent kokosfett, men prisen er langt høyere, og derfor ikke vanlig å bruke. Når det står at du skal fritere i "matfett", må du bruke matfett, ikke smør eller margarin. Matfett er smaksnøytralt og derfor egnet til fritering av for eksempel smultringer og fattigmann.