Matfett

Matfett

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        900
        Proteiner
        0
        Fett
        100
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Matfett finnes i ulike varianter. Noe fett er animalsk, annet er vegetabilsk. For fritering av bakverk brukes ofte Flott Matfett som er 100% vegetabilsk, det eneste på markedet.  Dette matfettet er basert på sheafett, kokosolje og rapsolje ogtilsvarer begrepet smult. Det brukes på samme måte som man tidligere brukte grisefett. Det er også mulig å bruke Delfiafett for å fritere. Delfiafett er rent kokosfett, men prisen er langt høyere, og derfor ikke vanlig å bruke. Når det står  at du skal fritere i "matfett", må du bruke matfett, ikke smør eller margarin. Matfett er smaksnøytralt og derfor egnet til fritering av for eksempel smultringer og fattigmann.