Fingerkremkjeks
Fingerkremkjeks
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen.
Bland hvetemel, vaniljesukker og hornsalt og rør det inn i smørkremen. Blir deigen litt fast, kan du tilsette litt fløte.
La gjerne deigen hvile til neste dag, før du begynner å kjevle den ut.
Kjevle deigen tynt og stikk ut kaker med et lite glass, ca. 3 cm i diameter. Legg kakene på bakepapir på stekebrett og stek til de er lys brune ved 150º i ca. 10-15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Imens lages fyllet. Smelt delfiafett og avkjøl det noe. Pisk melis og egg, og tilsett i fettet når det er passe avkjølt. For varmt fett kan resultere i at det skiller seg. Rør godt.
Ha i en dråpe romessens og litt rød konditorfarge. Fyllet må være litt fast, ellers renner det av kjeksen. Legg en teskje av fyllet på en kjeks og legg en annen kjeks oppå.