Fingerkremkjeks Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Fingerkremkjeks

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Fingerkremkjeks

Deilige kjeks med krem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (40 stemmer)
Dette er smakfulle doble kjeks.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
2stk
1ss
Fløte(hvis ønskelig)

Fyll

250g
Matfett(Delfiafett)
1stk
250g
1ts
Rom(romessens)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen.
    Bland hvetemel, vaniljesukker og hornsalt og rør det inn i smør­kremen. Blir deigen litt fast, kan du tilsette litt fløte.
    La gjerne deigen hvile til neste dag, før du begynner å kjevle den ut.
    Kjevle deigen tynt og stikk ut kaker med et lite glass, ca. 3 cm i diameter. Legg kakene på bakepapir på stekebrett og stek til de er lys brune ved 150º i ca. 10-15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
    Imens lages fyllet. Smelt delfiafett og avkjøl det noe. Pisk melis og egg, og tilsett i fettet når det er passe avkjølt. For varmt fett kan resultere i at det skiller seg. Rør godt.
    Ha i en dråpe romessens og litt rød konditorfarge. Fyllet må være litt fast, ellers renner det av kjeksen. Legg en teskje av fyllet på en kjeks og legg en annen kjeks oppå.

Deilige kjeks med krem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (40 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN